پسوریازیس یک بیماری عودکننده پوستی خودایمن یا اتوایمیون است که با قرمزی و پوسته ریزی مشخص می شود. از آنجایی که شیوع این بیماری نسبتا بالاست بنابراین راه حل های درمان خانگی پسوریازیس می توانند برای مبتلایان به این بیماری کمک کننده باشد.
با اینکه پسوریازیس یک بیماری پوستی است، اما به دلیل درگیری سیستم ایمنی می تواند سایر نقاط بدن از جمله مفاصل را درگیر کند که به این حالت آرتریت پسوریاتیک گفته می شود.
پسوریازیس درمان قطعی ندارد و درمان های دارویی و گیاهی برای کاهش علائم بیماری هستند. در ادامه به ۷ درمان خانگی پسوریازیس که به سادگی می توانید از آن ها استفاده کنید اشاره می کنیم.
۱- مکمل های غذایی
براساس گفته های بنیاد بین المللی پسوریازیس، استفاده از مکمل های غذایی برای بهبود علائم خفیف بیماری مفید هستند. استفاده از مکمل هایی نظیر روغن ماهی یا امگا ۳، ویتامین D، شیرهای غنی شده با سویا و آلوئه ورا می توانند به کاهش علائم خفیف پسوریازیس کمک کنند.
حتما قبل از مصرف هرنوع مکمل غذایی، با پزشک خود مشورت کنید. زیرا ممکن است که این مکمل ها با داروهای مصرفی تداخل داشته باشند.
۲- از خشک شدن پوست جلوگیری کنید
یکی از دلایل تشدید علائم پوستی در بیماری پسوریازیس، خشک شدن پوست است. افرادی که در مناطق خشک زندگی می کنند بیشتر درگیر این بیماری می شوند. استفاده از دستگاه های مرطوب کننده ی محیط در منزل و محل کار به عنوان یک درمان خانگی پسوریازیس می تواند بسیار مفید باشد.
۳- از عطرها و صابون ها دوری کنید
بسیاری از ادکلن ها و صابون ها دارای مواد رنگی و شیمیایی هستند که می توانند باعث تحریک پوست و تشدید بیماری شوند. بنابراین بهتر است تا حد امکان از آن ها دوری کنید و فقط از صابون ها و موادی استفاده کنید که توسط پزشکتان تجویز شده اند.
۴- تغذیه سالمی داشته باشید
رژیم غذایی سالم در درمان پسوریازیس بسیار مفید است. دوری از گوشت قرمز و فست فود ها باعث کاهش شعله ور شدن بیماری می شود.
ماهی های آب سرد نظیر قزل آلا، آجیل، دانه های روغنی و امگا ۳ باعث کاهش التهاب می شوند. همچنین روغن زیتون را می توانید بصورت موضعی بر روی ضایعات پوستی پسوریازیس استفاده کنید.
بهتر است طی درمان خانگی پسوریازیس از غذاهایی که در خانه پخته می شوند استفاده کنید و تا حدامکان از غذاهای رستورانی و مخصوصا فست فود ها دوری کنید و در خانه به آشپزی مشغول شوید.
۵- دوش آب ولرم
آب داغ می تواند باعث تحریک پوست شود. اما استفاده از آب ولرم همراه با نمک اپسوم، روغن های معدنی، شیر یا روغن زیتون می تواند باعث تسکین ضایعات و خارش پسوریازیس شوند. همچنین بهتر است بلافاصله بعد از دوش گرفتن، از مرطوب کننده استفاده کنید تا پوستتان خشک نشود.
۶- کاهش استرس و اضطراب
استرس و اضطراب باعث تشدید بیماری پسوریازیس می شوند. تشدید بیماری و ایجاد ضایعات بد شکل پوستی نیز باعث افسردگی و بدتر شدن استرس شده و این خود یک سیکل معیوب ایجاد می کند.
ورزش های کاهنده ی استرس نظیر یوگا و مدیتیشن در درمان خانگی پسوریازیس بسیار موثر هستند.
۷- سیگار نکشید !
سیگار و هرنوع تنباکویی نظیر قلیان و … خطر بیماری پسوریازیس را بالا می برند.
جمع بندی درمان خانگی پسوریازیس
درمان مشخص و قطعی برای این بیماری وجود ندارد و تاثیر هر یک از موارد گفته شده در افراد مختلف، متفاوت است. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری ممکن است با تغییر رژیم غذایی و انجام ورزش منظم روزانه بتوانند بیماری خود را به شکل مناسبی کنترل کنند و از دارو بی نیاز شوند.